2013-10-30

Cardio-tips!

Är man lite freak så är man, drog ut på en joggingtur och idag fick jag upp leva en helt ny upplevelse! Haha... att springa i regn, det har jag faktiskt aldrig gjort. Man har ju ändå undvikit att ta sig ut när det regnar men idag är det sånt där oroligt väder så det kan komma en skur närsom. Men det var helt okej, skönt faktiskt, svetten blandades med regn och det kom bara en skur.

Tänkte ge er lite tips för kondition/cardio- träning!
Exempel på cardio:
Jogging
PW
Cykla
Rodd
Intervaller
Pass som: body pump, zumba m.m

Så här kommer det:
  1. Börja lugnt: Ska du börja köra cardio, speciellt jogging, börja med en lagom runda/tid så du hittar ditt tempo och hur långt du vill/kan köra cardio/springa. Det är bra att känna efter vad din kropp klarar av innan du river på med 1h/1 mil eller något annat galet, haha...
  2. Bra musik: Ha din favorit-musik i öronen så hjälper det till väldigt mycket! Du lyssnar då på musiken istället för att ha all koncentration på själva cardion. Du tänker inte på hur jobbigt det är eller hur långt det är kvar etc, musiken tar över!
  3. Trappa upp tempot: När du börjar din cardio så börja med ett behagligt tempo, värm upp kroppen så pulsen kommer upp lite lätt. Det tar ca 5-10min innan kroppen kommer igång helt och därefter kan du öka upp till det tempo du vill/kan köra ganska länge. I helhet kan du börja sedan trappa upp tempot efter några veckor för att utmana kroppen och inte fastna i samma!
  4. Titta upp: Vad än för cardio du kör så titta upp, håll blicken horisontellt med marken! Du ska ju framåt, inte ner i marken, haha... Det hjälper mycket att ha blicken framåt.
  5. Andas: Jaa, det är väldigt bra om du andas. Tänk på din andning när du utför cardio. Ta så djupa andetag du kan och lyft hela bröstet när du andas in. Ju mer syre kroppen får desto mer går ut i musklerna som kan prestera ännu bättre!
Ett cardio-pass bör allmänt vara minst 20-30min för att göra någon nytta!
Lycka till!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för Din kommentar!