2013-11-25

Venedig 3#

Andra dagen i Venedig var det översvämning på morgonen, både p.g.a mycket regn men också för att det antagligen var fullmåne. Så vi började dagen med att köpa oss ett par stövlar till oss och sen var det bara att börja vandra i vattnet :P På vissa ställen var det "bara" upp till halva vaden och på andra var det precis att man kunde komma fram med stövlar. På Piazza San Marco-platsen  var dom tvungna att ställa upp gång-broar för att folk skulle kunna röra sig, haha.. helt galet var det! Venedig-borna är ju vana så många hade "stövel-byxor" som dom drog på sig så dom kunde ju gå överallt utan några problem. Så tips om ni ska till Venedig när det regna och/eller är fullmåne, ta med stövlar för det är ändå fantastiskt att gå omkring där!
Vi gick först runt där vi bodde typ, sen tog vi oss till San Marco.
Men vattnet sjunker undan efter lunch ungefär så vi kunde sluta oroa sig om man kunde komma förbi nästa hörn. Vi tog oss bortåt från turisterna igen och hitta en finfin bro.
Canal Grande
Många, stora fiskmåsar fanns överallt!

Deras balkonger, dörrar och fönster är riktigt fina. Gamla, men ibland fanns det nya blommor eller något annat nytt som bröt ifrån det slitna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för Din kommentar!